Crònica
11ª TROBADA D'ARTISTES LOCAL DE POLINYÀ DE XÚQUER, 29 OCTUBRE 2017
Tots eren artistes però no estaven tots els artistes. L'any que ve més
28/10/2017

El passat diumenge 28 d’octubre va tindre lloc la 11ª edició de la Trobada d’Artistes Locals. Continua complint amb l’objectiu per al que va ser creada: permetre a la gent del poble mostrar el que fan. Com els últims anys hem tingut el pati amb les exposicions generals i després les aules.

HOMENATGE A GREGORIO MIGUEL SANGÜESA

És ja tradició que si al llarg de l’any ens deixa algunes de les persones que ha estat participant li fem un homenatge. 

La primera aula era un homenatge a Gregorio Miguel Sangüesa, a la seua habilitat en la fusta però també a la seua riquesa com a persona. El treball, la inventiva, la perfecció,... quedava patent en la selecció d’objectes exposats. El valor personal estava clara per als qui l’hem tractat estos any, per a aquells que el coneixien més i que en la visita a l’exposició ho han comentat i s’han emocionat. També amb els textos que la família ha posat i que podeu llegir a l’àlbum de fotos de la Trobada.

ARTISTA CONVIDADA

 

L’aula del mig va estar ocupada a Vicenta Aparici Escrivá.

Sempre ha participat en modalitat de pintura, sempre sorprenent. Enguany li hem cedit l’espai per a que mostrara el seu treball amb la tela, el fil i l’agulla. Si ho vareu perdre sempre poder mirar l'àlbum de fotos de la Trobada

 

 

TALLER DE BOIXETS

La tercera aula estava ocupada pel taller de Boixets. Autèntiques obre d’art d’autoria  i disseny local. Destacar el treball en grup al voltant dels tocats. Estan les fotos però res com vore els originals. A la porta de l’aula estaven elles mostrant com es treball. Tan participatives com sempre.

 

EL PATI

Varietat pel que fa a materials, a estils, a gustos... tot un espai per gaudir de molts dels artistes del poble. Enguany alguns persones era la primera vegada que exposaven i esperem que repetisquen. També sabem de gent que fa coses però encara no s’ha animat. Insistirem.

L’Ajuntament va exposar un tapís fet amb artesania en tela que aportaren l’any 2009 les dones del pobles. Un tapís de peces de 10 cm per 10 cm que les dones del Taller de Costura s’encarregaren de montar. L’hem exposat perquè anem a enmarcar-lo i penjar-lo a l’entrada de la biblioteca municipal. Al temps també per a anunciar que anem a fer-ne un altre que es penjarà enmarcat al Saló de plens de l’Ajuntament. Per participar sols has de dur un treball sobre tela de la mida abans esmentada, mes tres centímetres de marge per a cosir. Pregunta a la Biblioteca.

La Biblioteca va exposar el treball d’un grup de xiquetes i xiquets que dibuixaren un conte: El gat de la Biblioteca. Consulteu la web per saber més de la història. Va ser emocionant la sorpresa d’aquestos menuts artistes al vore allí el seu dibuix i com es feien foto.

Enguany no sé massa be perquè la gent no va possar el seu nom baix dels quadres. Quan ens varem adonar ja era mig matí i ho deixar correr. Així que no vaig a posar-los ara. 

En un recorregut pel pati podiem trobar diversos estils i formes de pintar, una exposició de fotos sobre el cicle de l’arròs, el treball en fusta reciclada, o la recuperació i treball d’objecte de llauna i altres metalls, o també el treball de tela en diverses formes i modalitats.

Menciona a banda vull fer a dos grups.

Primer el dels treball del Taller de Persones Major. Un taller per persones majors que alguns dies a la setmana assiteixen a taller de manualitats per mantidres actives. Algunes estigueren allí tot el matí, altres vingueren un moment però el seu treball amb el seu nom estava allí. Artístes de veritat. Bona feina.

Les taules on es mostraven objecte de ceràmica pintada eren fruit d’un altre taller organitzat per l’Ajuntament on fins ara sols han participat dones. Este és el tercer taller. El nadal de 2016 en feren un de decoració nadalenca. Entre febrer i març un altre de pintura sobre tela, a setembre-octubre va tocar el de pintar ceràmica. Taller fàcils que continuarem organitzant. Pots vore la convocatòria de taller a la web de l’Ajuntament, a l’app municipal o també al WhatsApp si estàs registrat.

Per a fer agradable el matí tinguerem sort amb l’horatge i varen poder refrescar i fer una tapa al baret que va posar la Comissió de Festes 2018. 

Un matí esplèndid en molts aspectes. 

Des de l’Ajuntament mostrar l’agraïment a totes i tots els qui han fet possible amb el seu treball omplir l’espai de les Escoles Trevijano però també al qui vingueren a vore la quantitat d’art que hi ha al nostre poble.

 

Qui continua dient allò de..... A Polinyà no es fa res?