L'escut

L´ historia de l´ escut de Polinyà de Xúquer començà al principi dels anys 70 i, després de diverses modificacions, s´ aprovà el disseny actual que ens representa. Pots descobrir el procés a continuació.

 

L´ antic escut, precedents

Fins a 1971 a Polinyà gastàvem una versió de l'Escut del Regne de València (actualment escut de la Generalitat Valenciana). Eixe any l'Ajuntament pensà en aprovar un reglament per a crear i poder donar medalles d'honor amb l'escut municipal. En demanar permís l'Administració de l'Estat li comunicà que eixe escut no era propi sinó del Regne de València i que n'havia de crear un nou.

 

El dia 1 de juliol de 1968 l'Ajuntament va fer una proposta que no agradà a la Real Acadèmia de la Història que la va modificar, deixant-lo de forma com va ser aprovat per l'Ajuntament el 30 de juny de 1069, pel Consell de Ministres el 5 de març de 1971 i publicat al BOE el dia 11 de març d'eixe mateix any.

 

A Polinyà hem estat utilitzant eixe escut fins que en una reunió de l'alcalde Polinyà en aquell moment (Daniel Martí) en la Conselleria d'Administració Pública s'adonà que l'escut del poble no estava al panell on si constaven molts altres. La raó era simple: l'escut de Polinyà no complia les normes de l'heràldica valenciana.

 

Començà així un procés de reunions amb el Consell Valencià d'Heràldica per part del Regidor de Cultura Carlos Fuentes i el Cronista Local Eduard Gay, reunió que conduí a unes propostes al ple de l'Ajuntament de Polinyà i a l'elecció d'una de les propostes i la seua aprovació per el ple municipal el dia 27 de novembre del 2003.

 

Després de les corresponents gestions administratives l'escut fou aprovat per la Generalitat Valenciana el 29 d'abril de 2005 i publicat al Diari Oficial el 18 de maig de 2005.

 

On trobar l´ escut de Polinyà de Xúquer

Els tapissos dels tres escuts que ha estat utilitzant l'Ajuntament al llarg dels anys presideixen l'espai d'accés al primer pis.

 

Podeu veure l'escut a l'àlbum de fotos de la biblioteca, on cap la possibilitat de descarregar-lo.

 

També podeu baixar-vos el tríptic que publicà l'Ajuntament de Polinyà amb motiu de l'aprovació del nou escut.