L'Ajuntament

L’ Ajuntament es el centre de la vida política i administrativa de Polinyà de Xúquer. ¿Vols saber més de la seua historia? Continua llegint.

 

L’edifici del ajuntament 

L’actual edifici de l’Ajuntament respon a un projecte de l’arquitecte Julio Trullenque Sanjuan de l’any 1955. Construït al mateix lloc que l’anterior, es pressupostà l’obra en 581.964 pessetes. Fou inaugurat el dia 12 d’octubre de 1958.

La construcció del actual ajuntament

L’obra definitiva té algunes diferències respecte als plànols: estava projectat un soterrani que no existeix, l’escala era diferent de la que es va fer finalment o, per exemple, a la façana anava un rellotge sostingut per la figura d’un atlant. El més destacable de l’edifici és l’escala, que fa de nucli central i distribuïdor de l’edifici; com a anècdota cal dir que la barana fou esculpida al lloc per l’escultor local Juan Giner. Amb el pas del temps l’edifici ha anat adaptant-se a les necessitats; les més importants l’ampliació de les oficines municipals on abans estaven els habitatges destinats al secretari municipal i a l’agutzil.