escut actual menut

L'Escut de Polinyà de Xúquer

Fins a 1971 a Polinyà gastavem una versió de l'Escut del Regne de València (actualmente escut de la Generalitat Valenciana). Sense saber la realitat l'Ajuntament pensa en crear un reglament per a crear i poder donar medalles d'honor amb l'escut municipal. En demanar permís l'Administració de l'Estat li comunica que eixe escut no es propi sinó del Regne de Valencia i que n'ha de crear un nou. El dia 1 de juliol de 1968 l'Ajuntament farà una proposta que no agrada a la Real Academia de la Historia que la modifica deixant-lo de forma com serà aprovat per l'Ajuntament el 30 de juny de 1069, pel Consell de Ministres el 5 de març de 1971 i publicat al BOE el dia 11 de març d'eixe mateix any.
A Polinyà hem estat utilitzant eixe escut fins que una reunió de l'alcalde Polinyà en aquell moments (Daniel  Martí) en la Conselleria d'Administració Pública el portà a descobrir que el poble no estava al panell on si constaven molt altres pobles. La raó era simple: l'escut de Polinyà no complia les normes de l'heràldica valenciana.
començà així un procés de reunions amb el Consell Valencià d'Heràldica per part del Regidor de Cultura Carlos Fuentes i el Croniste Local Eduard Gay, reunió que conduí a unes propostes al ple de l'Ajuntament de Polinyà i a l'elecció d'una de les propostes i la seua aprovació perl ple municipal el dia 27 de novembre del 2003. Després de les corresponents gestions administratives l'escut fou aprovat per la Generalitat Valencia el 29 d'abril de 2005 i publicat al Diari Oficial el 18 de maig de 2005.
Els tapisos dels tres escut que ha estat utilitzant l'Ajuntament al llarg dels any presideixen l'espai d'accés al primer pis.
Podeu vore l'escut a l'album de fotos de la biblioteca, on cap la possibilitat de descarregar-lo.
També podeu baixar-vos el tríptic que públicà l'Ajuntament de Polinyà amb motiu de l'aprovació del nou escut.